top of page
7B7B6594_edited.jpg

Wendy Kokkelkoren (1975) is de vocale soliste en sopraan van The Maestro & The European Pop Orchestra.

 

Na het afronden van de middelbare school begon ze met de studie “solozang” aan het Maastrichts Conservatorium. Naast haar studie zong ze regelmatig bij kerkdiensten, concerten en musicals. Haar meest memorabele rol uit die vroege muzikale periode is Maria in West Side Story.

In 1999 rondde Wendy met succes de eerste fase van solozang en opera af en mocht ze de tweede fase voortzetten in haar solozangstudie. Een drukke periode brak aan. Daarnaast speelde Wendy ook solo's bij operagezelschap Opera Zuid, wat leidde tot meerdere grote rollen in stukken zoals Le Nozze di Figaro, Rigoletto en L'Orfeo en L'Enfant et les sortilèges.

 

In 2001 werd Wendy gevraagd om Guido Dieteren te ontmoeten. Guido was onder de indruk van haar zangtalent en niet lang daarna werd Wendy de vaste vocale soliste van The Maestro & The European Pop Orchestra. Na het eerste concert samen, sloeg de vonk over en sindsdien zijn ze onafscheidelijk. Vijf jaar later trouwden Wendy & Guido in de romantische Pancratiuskerk in Heerlen. Samen met hun dochters Emma-Sophie en Annabel vormen zij een gelukkig muzikaal gezin.

 

Wendy studeerde in januari 2002 cum laude af in de tweede fase solozang. In de jaren daarna werd het album "Guido" uitgebracht en breidde The Maestro & The European Pop Orchestra zich uit. Samen met het poporkest reisde Wendy de hele wereld over en gaf verschillende concerten met Marco Borsato, Alessandro Safina, Paul de Leeuw, Tommy Fleming, de 3 baritons, Ernst Daniel Smit en vele anderen. De mooiste optredens die Wendy mocht geven waren voor Koningin Beatrix, de concerten in de VS en Canada, de Symphonica in Rosso concerten, de kerstspecials van Max Proms, vele nationale tv-specials, de Trouw kerstconcerten en vooral de spectaculaire openluchtconcerten op het Pancratiusplein in Heerlen, het drielandenpunt in Vaals, de Markt van Sittard en de Markt van Kerkrade.

 

Naast de cd-opnames met The Maestro & The European Pop Orchestra bracht Wendy ook drie solo-cd's uit: "Feelings", "Arias & More" en de gloednieuwe cd "Love of my Life".

 

Meer informatie hierover vind je op de webshop.

bottom of page